Pengesager – Det skal du skal være opmærksom på hos din bookmaker

Introduktion til pengesager hos spiludbyderne
Dette indlæg indeholder annoncelinks • Regler og vilkår gælder • 18+ • Spil med omtanke • StopSpillet.dk • Rofus.nu

Introduktion til pengesager

Det er en god idé at lige sætte sig ind i de forskellige regler i forhold til identifikation, verificering af personlige oplysninger og de overordnede regler for pengesager. Spiludbyderne prioriterer dette område meget, så brug lige et kvarter på at sætte dig ind i hvordan du opnår den bedste spil- og betalingsoplevelse.

Gebyrer

Tidligere var det sådan at spiludbydere gerne tog nogle procenter ved ind- og udbetaling. I dag er det ganske sjældent at man skal betale gebyrer. Hvis du vil undgår gebyrer skal du benytte de mest almindelige kort – f.eks. MasterCard og VISA – eller de såkaldte e-wallets.

Bankoverførsel

Bankoverførsel er ofte en ganske billig metode at foretage en bookmaker indbetaling på, men den er ikke specielt hurtig. Det tager ofte 2-3 dage ved en indbetaling og gerne længere tid ved en udbetaling. Der er flere selskaber, der ser det som deres fornemste opgave at ”varme” pengene i et par dage.

Til gengæld kan man overføre ganske store beløb via bankoverførsel eller ”wire transfer” som det hedder på engelsk. Husk på at der kan være en daglig forbrugsgrænse på et VISA kort på f.eks. 2.000 kr., og det rækker ikke langt hvis man er en ”big spender”.

IBAN

IBAN er et internationalt standardiseret kontonummersystem (International Bank Account Number). Standarden er skabt af ECBC (European Committee for Banking Standards) og er til for at gøre en international transaktion hurtigere, sikrere og i sidste ende mere økonomisk.

Et IBAN nummer består af 4 dele:

– Landekoden (DK for Danmark, NO for Norge og SE for Sverige)
– Et tocifret kontrolnummer
– Bankens registreringsnummer
– Et kontonummer

Alt i alt 16 cifre – hverken mere eller mindre. Eksempelvis: DK12345678901234

Kontrolcifret er genereret på en sindrig måde og man skal derfor ikke begive sig i kast med forsøg på at selv udregne sit IBAN nummer. Har man en bankkonto har man således også et IBAN nummer. Nummeret står oftest på ens kontoudtog, og ellers kan man blot høre sin bank.

SWIFT/BIC

SWIFT er en forkortelse for “Society for Worldwide International Financial Telecommunication” og er et bankidentifikationsnummer. Det kaldes også blot for BIC (Bank Identifier Code).

Et SWIFT nummer er et ekstra sikkerhedstiltag for at en transaktion rammer den korrekte bank og ikke mindst filial. Nummeret består af 8 eller 11 cifre hvor 8 er standard, mens numre med 11 cifre også indeholder en ”branch code” – filialkode. De første 4 cifre indikerer bankens navn, de næste to landekoden, og de sidste 2 eller 5 cifre fortæller om hvilken filial det drejer sig om.

Eksempler på SWIFT numre fra henholdsvis Handelsbanken og Nordea er: HANDDKK og NDEADKKK.

Bemærk at bankerne kan ha’ forskellige SWIFT numre for de enkelte filialer, så man skal være sikker på at man har fat i den filial hvor ens bankkonto er tilknyttet. Nordea i Odense behøver ikke nødvendigvis have samme SWIFT nummer som Nordea i Århus.

Det er anbefalelsesværdigt at spørge sin bankfilial om SWIFT/BIC nummeret, men ellers kan det sikkert findes her: SWIFT/BIC.

Dankort

Kan man bruge Dankort hos sin bookmaker? Nej, det er typisk et VISA-Dankort du skal benytte. Vær opmærksom på at du vil finde det svært at finde en spiludbyder, som accepterer et “rent” Dankort. Ak ja, spiludbyderne har mange forskellige regler når det kommer til pengesager.

Checks

Man kan godt benytte checks hos flere spilleudbydere. Det er dog både besværligt og dyrt. Således kan man vente 3-4 uger på en check og det koster ofte en mindre formue. Checks kan ikke anbefales.

Alternative betalingsmetoder

Der er flere ganske gode alternative betalingsmetoder. Neteller og Moneybookers er to glimrende elektroniske punge. Neteller er verdens mest benyttede betalingsmiddel indenfor bookie/poker/casino branchen og kan klart anbefales. Vi har lavet en lille guide til de mest populære alternative betalinsmetoder:

Neteller
Moneybookers
Skrill
PayPal

Legitimation

Flere udbydere kræver at man sender legitimation ind hvis man overskrider en vis grænse – det være sig if.t. omsætning eller indskud. Det er naturligvis ikke noget de bare finder på for at chikanere dig. Efter at NemID er blevet normen, så er der faktisk meget lidt manuel verifikation.

Legitimationen kan ofte være for- og bagside af ens kreditkort, billedlegitimation (pas eller kørekort), en kopi af en el- eller telefonregning (på engelsk: utility bill). Det virker måske en kende besværligt at skulle have fat i en scanner, men i sidste ende er det nødvendigt at gøre en indsats mod den stigende svindel på nettet. Har man først scannet ovenstående ind kan man jo blot vedhæfte disse i en mail næste gang man bliver spurgt om det.

Lad i øvrigt være med at fuske med legitimationen! Fatter spilleudbyderne mistanke om fusk så inddrages alle midler på spillekontoen – uanset status. Der slås hårdt ned på umyndige spillere, bonusjægere og folk med flere spillekonti.

Regler og vilkår

Det er altid en god idé at læs din spiludbyders “Regler og vilkår”. Dokumentet plejer desværre oftest at være alenlang, men du kan heldigvis scrolle rundt mellem de vigtigste sektioner. Det kan anbefales at du læser om din spiludbyder har nogen regler for hvor meget du kan hæve i x periode, og hvordan de forholder sig til verifikationsproceduren (KYC – Know Your Customer).

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Regler og vilkår gælder • 18+ • Spil med omtanke • StopSpillet.dk • Rofus.nu

Relevant news