Tennis betting tips

Tennis betting tips - sådan spiller du på tennis
Dette indlæg indeholder annoncelinks • Regler og vilkår gælder • 18+ • Spil med omtanke • StopSpillet.dk • Rofus.nu

De bedste tennis betting tips – sådan spiller du på tennis

Vi har valgt at lave en lille artikel om spil på tennis. Artiklen belyser nogle af de problemstillinger man står overfor når man kaster sig ud i spil på tennis. Spil på tennis adskiller sig på flere centrale områder og vi vil på de nedenstående linjer gøre rede for de potentielle “ups and downs”.

Hvorfor er tennis en potentiel guldgruppe?
Tennis adskiller sig fra bl.a. fodbold ved at langt færre mennesker rent faktisk er eksperter på området og ret beset ikke ved hvad de spiller på. Spil på tennis er blevet yderst populært og diverse fora er fyldte med tennistips. Det til trods er det stadig et fåtal af folk der rent faktisk har den nødvendige indsigt til at vurdere udfaldene af kampene. Yderst få folk ved eksempelvis om Spiller 1s spillestil står godt overfor Spiller 2 og på hvilke underlag.

Tennis er blevet en meget populær tv-sport og folk kender oftest kun det bedste dusin “tv-spillere” i verden. Det giver folk en falsk “tryghed”, og en dybere viden om de næstbedste spillere på ranglisten opnås ikke.

Tennis er et af de markeder med den bedste tilbagebetalingsprocent, og chancen for at se en TBP gående imod 100% er ikke lille. Det skyldes at de forskellige bookmakere oftest ikke er enige om oddsene, som man ofte er på de store internationale fodboldligaer. Pga. de skæve odds er surewins derfor heller ikke et særsyn indenfor tennisbetting. Derfor er et af vores bedste tennis betting tips, at man ser sig rigtigt godt omkring hos de forskellige bookmakere og finder de bedste odds, før man laver sin kupon.

Hvordan opnår man profit på tennis betting?

Kend de enkelte spillere
Første skridt er at opnå en stor viden om de enkelte spillere. At kende Nadal og Djokovic på navnene alene, gør det ikke automatisk til et godt spil. Ofte er spil på storfavoritter ikke specielt profitabelt i længden og skal man finde noget insiderguf, er det oftest på en mindre prominent spiller. Oddssætterne kender alle til Federers seneste håndledsskade eller Wawrinkas formdyk, mens de måske ikke er helt opdateret på en eller anden “obskur” top 75-spiller fra Colombia.

Underlag
Der er en verden til forskel på de forskellige underlag og betydningen for den enkelte spiller. Før i tiden var størstedelen af spillerne eksperter på hver deres underlag. Det var sjældent at se en sydamerikansk gruskonge stille op til Wimbledon og andre turneringer på højhastighedsunderlag, men udviklingen går nu imod færre eksperter. Flere spillere forsøger sig nu på forskellige underlag og det betyder, at der er gode grunde til at være informeret om de forskellige spilleres præferencer. En udpræget servekanon som Milos Raonic er f.eks. ikke meget værd på en grusbane og omvendt har grusspillerne det utrolig svært på hard court.

Spillestil
Hvordan spiller de enkelte spillere og vil det være en fordel i forhold til modstander, underlag og vejr? Hvordan vil Nadals tunge grundslag fra baglinjen stå overfor en typisk serv- og flugt spiller? Vil kæmpen Karlovic kunne udnytte sin højde overfor en mindre spillere ala. David Ferrer. 

Motivation
Motivation er et meget diffust område, men generelt er der blandt tennisspillere en okay definerbar retningslinje for motivation. Er det vigtigt for en spiller at opnå ATP point for at komme med i en vigtigere turnering, så kæmper man naturligvis ekstra. Er man lidt træt og småskadet eller er det ugen op til en Grand Slam turnering kan man være sikker på at flere af de store spillere “lægger sig” med vilje. Enten via usædvanligt dårligt spil eller en “mindre skade”. Har spilleren vundet en stor turnering over 14 dage med 7 hårde kampe i bagagen, så skal man ikke forvente at motivationen er ret stor i den efterfølgende mandags 1. rundes kamp i Bangkok.

Form
En tennisspiller er i større grad afhængig af formen end i andre sportsgrene. Succes eller fiasko afhænger af blot en spiller (to i double, naturligvis) og man kan ikke blive skiftet ud når det ikke lige kører. Hvis serven ikke kører over flere dage eller uger eller man ikke kan få gang i sit spil er man som tennisspiller i problemer. Når man vurderer formen er det vigtigt at se på de sidste turneringers resultater og ikke mindst spil. Resultater, statistikker og H2H’s kan alle skaffe, mens viden om spillet på banerne ofte er det der adskiller proffen fra wannabe’en. Husk at tage hensyn til på hvilket underlag formen er skabt.

Sæson
Mændenes ATP og kvindernes WTA tours følger for det meste et velkendt mønster med de samme turneringer på de samme tidspunkter på året. Det skyldes det meget store antal af turneringer og det efterfølgende stramme program. Spillerne får derved ofte svært ved at omstille sig pga. rejsestress, jetlag og skift i underlaget. Eksempelvis spilles Wimbledon for de flestes vedkommende kun med to ugelange opvarmningsturneringer. Præferencen for græs er i forvejen forbeholdt et fåtal af spillere, så der er flere spillere som ikke har en realistisk chance for at vinde den fornemme turnering. Ikke blot fordi underlaget generelt ikke passer ens spillestil, men også fordi man simpelthen ikke har haft tid nok til opvarmning.

Turneringens beliggenhed
Turneringens beliggenhed betyder meget for spillernes motivation og evner. Forvent ikke at franske Monfil giver sig uden kamp til det sidste i en grusbaneturnering på et fyldt stadion i Paris eller at spanske Nadal gør det på et kogende stadion i Madrid. Hjemmebane betyder ofte mere end man lige tror. Man ser ofte at patriotismen blomstrer til specielt Davis Cup kampe, og turneringens placering afgører ofte om en spiller er 95% eller 100% klar.

Bookmakernes spilleregler
Vi har udarbejdet en lille liste over de forskellige spilleudbyderes tennisregler. Bliver en spiller skadet, så gælder der forskellige regler afhængig af hvor fremskreden matchen er. Det er yderst vigtigt at være inde i sin spilleudbyders tennisregler, især hvis man direkte spekulerer i skader og motivation. Kender man eksempelvis til en småskadet spiller, som sandsynligvis vil trække sig, så gælder det om at finde en bookie med one ball regel.

One Ball: resultatet står hvis blot der er spillet en enkelt bold.
One Set: man skal have færdigspillet et sæt for at en vinder kan findes.
Two Sets: man skal have færdigspillet to sæt for at en vinder kan findes.
Full Match betyder at spillet annulleres hvis en spiller trækker sig før kampen er færdigspillet.

Det skal dog understreges at reglerne bør undersøges nærmere hos sin spilleudbyder. Specielt kan man komme lidt på afveje hvis man spiller surewins. Eksempelvis har flere bookies forskellige regler for sæt- og handikapspil i forhold til Full Match reglen. De forskellige udbydere har også forskellige regler hvis en tenniskamp tilbydes som live betting, bliver forkortet fra 5 til 3 sæt, underlaget skiftes etc. Alt i alt er det en meget god ide at sætte sig grundigt ind i reglerne.

Dette indlæg indeholder annoncelinks • Regler og vilkår gælder • 18+ • Spil med omtanke • StopSpillet.dk • Rofus.nu

Relevant news