Pengesager – Det skal du skal være opmærksom på hos din bookmaker

Gebyrer

Det er vigtigt at holde styr på sine pengesager, hvis man vil have profit på sine spil. Bookmakerne tager ofte gebyrer i forbindelse med ind- og udbetaling. Gebyrer beløber sig typisk til mellem 1 og 3 procent af transaktionen. Der er visse udbydere der slet ikke tager gebyr og det er selvfølgelig prisværdigt. I bund og grund bør gebyrer dog ikke være noget man vælger eller fravælger en udbyder på. Et par procent er jo ingenting i forhold til det, man kan tjene hos en bookie, som tilbyder spil på lige netop den liga eller begivenhed man ved en masse om. Vi har valgt ikke at lave en komplet liste med de enkelte spilleudbyderes gebyrer, da disse ændres løbende og samtidig indeholder en masse forbehold – eksempelvis max beløb og transaktioner pr. måned. Vi anbefaler at man selv tjekker udbyderens hjemmeside.

Bankoverførsel

Bankoverførsel er ofte en ganske billig metode at foretage en bookmaker indbetaling på, men den er ikke specielt hurtig. Det tager ofte 2-3 dage ved en indbetaling og gerne længere tid ved en udbetaling. Der er flere selskaber der ser det som deres opgave at ”varme” pengene i et par dage. Til gengæld kan man overføre ganske store beløb via bankoverførsel eller ”wire transfer” som det hedder på engelsk. Husk på at der er en daglig forbrugsgrænse på et VISA kort på 2000 kr. og det rækker ikke langt hvis man er en ”big spender”.

IBAN

IBAN er et internationalt standardiseret kontonummersystem (International Bank Account Number). Standarden er skabt af ECBC (European Committee for Banking Standards) og er til for at gøre en international transaktion hurtigere, sikrere og i sidste ende mere økonomisk.

Et IBAN nummer består af 4 dele:

– Landekoden (DK for Danmark, NO for Norge og SE for Sverige)
– Et tocifret kontrolnummer
– Bankens registreringsnummer
– Et kontonummer

Alt i alt 16 cifre – hverken mere eller mindre. Eksempelvis: DK12345678901234

Kontrolcifret er genereret på en sindrig måde og man skal derfor ikke begive sig i kast med forsøg på at selv udregne sit IBAN nummer. Har man en bankkonto har man således også et IBAN nummer. Nummeret står oftest på ens kontoudtog, og ellers kan man blot høre sin bank.

SWIFT/BIC

SWIFT er en forkortelse for “Society for Worldwide International Financial Telecommunication” og er et bankidentifikationsnummer. Det kaldes også blot for BIC (Bank Identifier Code).
Et SWIFT nummer er et ekstra sikkerhedstiltag for at en transaktion rammer den korrekte bank og ikke mindst filial. Nummeret består af 8 eller 11 cifre hvor 8 er standard, mens numre med 11 cifre også indeholder en ”branch code” – filialkode. De første 4 cifre indikerer bankens navn, de næste to landekoden, og de sidste 2 eller 5 cifre fortæller om hvilken filial det drejer sig om.
Eksempler på SWIFT numre fra henholdsvis Handelsbanken og Nordea er: HANDDKK og NDEADKKK.

Bemærk at bankerne kan ha forskellige SWIFT numre for de enkelte filialer, så man skal være sikker på at man har fat i den filial hvor ens bankkonto er tilknyttet. Nordea i Odense behøver ikke nødvendigvis have samme SWIFT nummer som Nordea i Århus.

Det er anbefalelsesværdigt at spørge sin bankfilial om SWIFT/BIC nummeret, men ellers kan det sikkert findes her: http://www.swift.com/biconline/index.cfm

Dankort

Kan man bruge Dankort hos sin bookmaker? Nej, det kan man ikke, men der er kommet en elektronisk pung kaldet ewire, som kan formidle en overførsel. Man skal oprette en konto hos ewire og det er hverken svært eller besværligt. Dernæst overfører man penge fra sit Dankort til sin ewire konto. Slutteligt kan man betale med ewire hos sin spilleudbyder. Pt. er det kun Sportingbet der tilbyder denne service.
Læs mere om ewire

Checks

Man kan godt benytte checks hos flere spilleudbydere. Det er dog både besværligt og dyrt. Således kan man vente 3-4 uger på en check og det koster ofte en mindre formue. Checks kan ikke anbefales.

Alternative betalingsmetoder

Der er flere ganske gode alternative betalingsmetoder. Neteller og Moneybookers er to glimrende elektroniske punge. Neteller er verdens mest benyttede betalingsmiddel indenfor bookie/poker/casino branchen og kan klart anbefales. Vi har lavet en lille Neteller-guide her.
Neteller.com
Moneybookers.com

Legitimation

Flere udbydere kræver at man sender legitimation ind før man kan hæve evt. gevinster. Det drejer sig ofte om for- og bagside af ens kreditkort, billedlegitimation (pas eller kørekort), en kopi af en el- eller telefonregning (på engelsk: utility bill). Det virker måske en kende besværligt at skulle have fat i en scanner eller fax, men i sidste ende er det nødvendigt at gøre en indsats mod den stigende svindel på nettet. Har man først scannet ovenstående ind kan man jo blot vedhæfte disse i en mail næste gang man bliver spurgt om det. Lad i øvrigt være med at fuske med legitimationen. Fatter spilleudbyderne mistanke om fusk så inddrages alle midler på spillekontoen – uanset status. Der slås hårdt ned på umyndige spillere, bonusjægere og folk med flere spillekonti.

 


Comments are closed.

Til toppen ↑